Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bezvadné klobásníky

0.0
Bezvadné klobásníky

Potřebné ingredience

na těsto: 1 kg hladké mouky., 200g tuku(100g hery, 50g oleje, 50g sádla)., 60 g droždí., čtyři žloutky., půl litru mléka., 2 kávové lžičky soli a trošku cukru do kvásku
náplň: 1 kg mletého vepřového masa(vyplatí se smíchat bůček s kýtou)., 8 lžic studené vody., 25g soli., trošku pepře., majoránka., drcený kmín., česnek

Postup přípravy

Tento receptík je pravda trošičku pracnější a složitější, ale bohatě se vám námaha vyplatí! Věřte, že vám všichni budou skládat poklony. Mám to vyzkoušeno.
Předně jedno upozornění.
Všechny suroviny na těsto by měli mít stejnou teplotu, aby se dílko zdařilo.
Nejprve si smícháme mleté maso se solí a vodou, pak přidáme koření. Schválně neudávám přesná množství, každý má jinačí jazýček.Maso s přísadami by mělo být na noc v ledničce, aby se "rozleželo", já mám vyzkoušeno, že stačí když ho nachystám těsně než začnu dělat těsto.
Uděláme si kvásek: trošku mléka ohřejeme na tělesnou teplotu, přidáme trošičku cukru a droždí, promícháme ,zakryjeme utěrkou a dáme ho do klidu a tepla trošku vzejít (cca 20 minut).
Než vzejde kvásek, tak si do mísy prosejeme mouku do které vmícháme sůl. Do mouky uděláme důlek, do kterého dáme žloutky a tuk ( já si nechávám tuk rozpustit v mikrovlnce,je to za chviličku a pak nemám problém ho vmíchat do mouky) mezitím nám zřejmě vykynul kvásek, tak ho tam také vlejeme. Začínáme míchat těsto a postupně přiléváme zbytek mléka. Důkladně propracujeme, až nám vznikne hladké těsto. Hněteme tak, aby jsme do něj zapracovali co nejvíc vzduchu, pak nám bude krásně kynout.Přikryjeme mísu s těstem a dáme mu čas na kynutí ( 45 minut - hodina).
Teď máme čas na kafe. Připravíme se na nejpracnější část tvorby.
Z vykynutého těsta si polévkovou lžící vykrájíme kuličky (60-70ks). Kuličky rozplácneme na placku, na ni dáme náplň, kterou potom zavřeme do těsta. A máme zase kuličky, tentokrát už plněné.
V misce si rozmícháme vajíčko, kterým všechny kuličky před pečením potřeme. Pečeme na pečícím papíře ( já je skládám na plech po 20 ks),ve vyhřáté troubě na 200 stupňů do zlatova.Pokud by nám některý klobásníček při pečení prasknul, tak ho po dopečení na chvíli otočíme vzhůru nohama do vystydnutí.
Komu by se nechtělo "hrát si" s tvořením kuliček, tak může těsto rozdělit na několik dílů a udělat si masové štrůdly.
Přeji dobrou chuť!!!!
Jo, a skvělé jsou i teplé i studené ( pokud stihnou vystydnout ).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tinuskha 25. 3. 2007, 9:11
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) JOJO JSOU BOŽÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ (PL) (PL) (PL) (PL) (PL) (PL) A POKUD CHCETE VIDĚT JAK VYPADAJÍ MÁM JE V RODINNÝCH NA (P) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie